divendres, 10 de febrer del 2012

El Bambú Japonès - Triomfar és un procés que demana temps i dedicació.

Fa uns dies vaig llegir aquest conte i em va encantar. Espero que us agradi  tant com a mi i la seva lectura suposi una dosi d'il.lusió, optimisme, paciència i perseverança

          No cal ser camperol per saber que una bona collita vol una bona llavor, un bon adob i un reg constant.

També és obvi que qui conrea la terra no es queda, impacient, davant la llavor sembrada i crida amb totes les seves forces: «Creix, maleït sia!»

Amb el bambú japonès passa una cosa força curiosa que no el fa apte per a impacients. Sembres la llavor, l'ado­bes i et preocupes de regar-la constantment. Durant els pri­mers mesos no passa res apreciable. En realitat, no passa res amb la llavor durant els set primers anys i, tant és així, que qualsevol conreador inexpert es convenceria que havia comprat llavors estèrils. No obstant això, durant el setè any, en un període de només sis setmanes, la planta de bam­bú creix... més de trenta metres!

         Triga només sis setmanes en créixer? No! La veritat és que es pren set anys per créixer i sis setmanes per desenvolupar-se. Durant els primers set anys d'aparent inactivitat, aquest bambú genera un complex sis­tema d'arrels que li permetran suportar el creixement que vindrà després.

        A la vida quotidiana, moltes persones tracten de tro­bar solucions ràpides, triomfs precipitats, sense entendre que l'èxit és simplement resultat del creixement interior i que aquest demana temps.

Potser per la mateixa impaciència, molts d'aquells que aspiren a resultats a curt termini abandonen sobtadament just quan ja estaven a punt de conquerir la meta. És una tasca difícil convèncer l'impacient que només assoleixen l'èxit aquells qui lluiten amb perseverança i saben esperar el moment adequat.

De la mateixa manera, cal entendre que en moltes oca­sions haurem de fer front a situacions en què creurem que res no està succeint. I això pot ser extremadament frus­trant.
En aquests moments ( tots els tenim) , recordem el cicle de maduració del bambú japonès. I no llancem la tovallola!!!

       

Extret del llibre La Brúixola interior.

dimecres, 1 de febrer del 2012

Creences, valors, pensaments,records, motius..... tot ens condiciona

L'ànima queda tenyida del color dels teus pensaments. Pensa solament en aquelles coses coherents amb els teus principis i que puguin suportar la més intensa llum del dia. El contingut del teu caràcter és la teva elecció. Dia a dia, el que elegeixes, el que penses i el que fas és en qui et converteixes. La teva integritat és el teu destí.... és la llum que guia el teu camí.
Heràclit