dissabte, 29 d’octubre de 2011

CREAR CONEIXEMENT = INFORMACIÓ + REFLEXIÓ

Cada any a l'escola ens proposem un repte i el formulen com a lema.
Aquest any és " Sembra treball, Recull futur".
A principi de curs vam assistir a una conferència molt interessant sobre l'educació i el món de treball a l'actualitat a càrrec de Lluís Sáez, sociòleg.
Ens va parlar de la tendència dels tipus de treball de l'actualitat, ens va concretar tres tipus. Els treballs rutinaris, els treballs personals i els analistes simbòlics.
Va recalcar que el tipus de treball que té més expectatives de futur  és aquest últim. El dels analistes simbòlics perquè és el segment que hi ha les persones que a partir de dades creen coneixement.

Segons Castells, els analistes simbòlics surten perquè hem entrat a la societat de la informació però cal distingir informació i  coneixement.
Així doncs no n'hi ha prou de tenir informació i buscar-la , cal fer una reflexió.
Per tant en aquesta societat d'avui en dia es requereix que la gent no només sàpiga buscar informació sínó que sàpiga donar aquest valor afegit, sàpiga crear coneixement. D'aquí la importància de treballar una sèrie d'habilitats i capacitats com l'esforç, la perseverança, l'esperit crític, l'entusisasme i la  motivació d'un mateix davant l'aprenentatge,
Cal doncs educar a  la ment per aprendre constantment.( desaprendre i reaprendre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada